Home Letselschadevergoeding

Schadeclaim of letselschadevergoeding | Jurist voor Letselschade

 

Jurist voor letselschade: letselschadevergoedingen

Letselschadevergoedingen, of je het nu hebt veroorzaakt of dat je letselschade hebt opgelopen, grote kans dat je met een letselschadevergoeding te maken zult krijgen. Zeker als het gaat om grote zaken.

Om klein letsel zullen waarschijnlijk niet zo snel rechtszaken worden aangespannen, simpelweg omdat zon rechtszaak dan te veel geld kost en naar alle waarschijnlijkheid te weinig op zal leveren.

Als je te maken hebt met letselschade dan is het belangrijk om te weten waar je recht op hebt. Advies van een goede jurist die gespecialiseerd is in letselschadevergoedingen is wat dat betreft een groot voordeel.

Waar kijkt een letselschade jurist naar?

Als jij letselschade hebt opgelopen, dan zal een jurist er naar gaan kijken wat jouw kansen zijn op het recht van letselschadevergoeding. Bovendien zal een jurist ook kijken naar de mate van vergoeding. Krijg je slechts een kleine vergoeding of heb je recht op een veel grotere vergoeding? Een jurist zal hiervoor de letselschade zaak eens goed onder ogen gaan nemen. Wat is er precies gebeurd? Wie is er schuldig? Wat is de mate van schade die is aangericht? Zowel, fysiek, emotioneel als materieel. Kan er worden bewezen wie er schuldig is? En kan er worden bewezen wat de geleden schade is? Op basis van dit soort onderzoek wordt uiteindelijk bepaald wat een rechter voor vergoeding zal gaan oordelen.

De hoeveelheid geleden schade inschatten

Het is niet gemakkelijk om in te schatten wat de geleden schade zal zijn als je letselschade hebt opgelopen. Want als je bijvoorbeeld fysieke letselschade hebt opgelopen, waardoor je nu niet meer kunt werken zijn er meerdere factoren die hierbij een rol spelen. Hoe lang verwacht je uit de running te zijn, etc? Voor hoeveel % zul je nog kunnen blijven werken? Een jurist zal hier een inschatting van maken. Hij kan bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut inschakelen om te bekijken hoe lang jij naar verwachting nodig zal hebben om te herstellen.

 

Radioweg 2
1324 KW Almere

Postbus 60194
1320 AE Almere